24 juli 2017

Wisselende weekenden.

Het weer was de afgelopen twee weken wisselvallig. Mooie dagen werden afgewisseld door dagen met zware bewolking en regen. In de regel was het mooi en zonnig op de doordeweekse dagen, en zwaar bewolkt in de weekends. Leuk voor al het vakantievolk, maar als zondagse fietser heb je er natuurlijk geen ene donder aan.


Twee weken geleden nog een rondje Gorinchem - Rotterdam - Vianen - Gorinchem gedaan. Goed, het regende niet, of eigenlijk: het regende net niet. Het was ook net niet koud, en het waaide net niet te hard. Maar daar was dan ook alles mee gezegd. Bovenstaande tocht resulteerde in het onderstaande plaatje:


De weersvooruitzichten waren voor afgelopen zondag zo mogelijk nog belabberder. (Slag)regen, onweer en hagel lagen in het vooruitzicht. Toen ik op zondag ochtend echter het bed uit stapte, was van dit alles geen sprake. Een licht briesje deed de bladeren zachtjes ritselen, de zon scheen overvloedig, en de temperatuur was aangenaam. Tijd om te fietsen dus...Bovenstaande tocht heeft daarbij de volgende plaatjes opgebracht....

Het leek deze ochtend verdorie wel zomer afgelopen zondag ;-)

Later op de dag werd het natuurlijk weer herfst, maar daar hoor je mij niet over mopperen.


5 opmerkingen:

 1. Ik kijk en luister op dit moment bijna niet meer naar weersvoorspellingen.

  Ze zitten er telkens vreselijk naast.

  Ik kijk naar buiten/boven en tijdens een buitje (even schuilen onder een boom) kijk ik op de app 'Buienalarm' om te zien hoe lang het gaat duren.

  Ik neem wel een regenjasje en een parapluutje mee in de tas van de Roeifiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een velomobiel maakt dat toch niets uit....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En weer bedankt Rob! Mooie plaatjes weer........

  BeantwoordenVerwijderen