11 juli 2017

De Loonse en Drunense duinen

De Loonse en Drunense duinen

De weersomstandigheden stonden afgelopen zondag diametraal (om dat woord maar eens te gebruiken) ten opzichte van het het weekend daarvoor. Tijd om weer eens in de fiets te stappen. Deze keer eens naar de Loonse en Drunense duinen. Een plek waar ik al een aantal jaren niet geweest was. Bij wijze van test mij een route laten aansmeren door Google maps. Plannen gaat hiermee makkelijk, en het overzetten naar de telefoon is een eitje.

De Loonse en Drunense duinen

Ik vroeg op pad, want zo midden in de zomer vakantie, en met het weer als vandaag, zal het wel een drukke recreatieve bende worden. Na een tocht van 40 km kwam ik op voornoemde plek aan. Het was inderdaad niet druk, maar toch drukker toen ik hier de laatste keer was, maar toen was het druilerig, en winter. Nu liepen er her en der wat wandelaars, en een enkele fietser. Even gestopt voor een (nou vooruit twee) panorama's, en dan weer verder.

Op de bospaden moest ik toch nog een paar keer in de remmen omdat er een paard met wagen langs kwam. Dat kan je hier natuurlijk verwachten. Ook hier waren de viervoeters schrikkerig. Maar nadat ik gestopt was durfden de grazers er dan toch wel langs (eventueel).

Op de terug route reed ik langs Heusden, en daar stuurde Google mij het bos in. Niet het echte bos natuurlijk, want die heb je niet bij Heusden, maar een spreekwoordelijk bos. Het spreekwoordelijke bos was in dit geval de N267, en deze weg was voor fietsers "off limits". Van tevoren had ik natuurlijk aangegeven dat ik op (of liever gezegd in) de fiets zat, maar kennelijk zat er even een bugje in de software, zodat ik op voornoemde weg uit kwam. In het vervolg dus even opletten dus met Google.Fabriek bij Heusden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten