14 juni 2017

Nieuwe fietscomputer en (foto) ritje


Begin juni was mijn moeder jarig. Sinds ik rondrijd in mijn Quest ga ik met de fiets naar haar verjaardag. In totaal een ritje van 180-200 km. Helaas begaf op de terugweg mijn oude trouwe CatEye het. Ik hoorde het relaitje van de sensor klikken, de kabel was onbeschadigd, maar geen snelheid in op het display. Tijd voor een nieuwe dus.

Ik naar de lokale fietsenwinkel en mij laten voorzien door een draadloos exemplaar. Kijken of dat bevalt. De sensor ging weer op de oude plaats op het linker voorwiel. De enige kleine uitdaging was het monteren van een beugel voor het fietscomputertje. Gelukkig heb ik een 3D printer, dus een aangepaste beugel was zo gemaakt, en het hele klusje was binnen een uurtje gepiept.


Toen de meter er eenmaal inzat, was het tijd voor een testritje. En dit heb ik afgelopen zondag gedaan. Naar de Biesbosch en omstreken. Het weer was rustig en klam, en het beloofde een broeierige dag te worden.

De Biesbosch bij Werkendam

Ik verbaas mij iedere keer over de stilte in dit gebied, en zo was het ook nu weer. Nu ben ik natuurlijk altijd vroeg (zo ook nu). Dus dat helpt. Maar in de wijde omgeving was niets anders te horen dan het fluiten van vogels. Heerlijk.


Woudrichem aan de Merwede


Eenmaal weer terug in Gorinchem slaat de drukte toe; veel motoren, fietsers en auto's. Dat heb ik gelukkig allemaal gemist. En oh ja, de fietscomputer doet het prima. Hier nog even een plaatje... (het is een BBB BCP 15W)

7 opmerkingen:

 1. Mooie plaatjes! Op mijn Greenmachine stoorde de draadloze fietscomputer op de naafdynamo. In een proefrit in de Quattrovelo een paar weken terug viel de draadloze fietscomputer vaak weg. Ik weet niet of dit door het carbon kan komen en dat glasvezel hier niet gevoelig voor is?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Piet: is inderdaad even afwachten, maar de eerste 85 km had ik geen problemen. Ik heb nog een glasvezel fiets. Misschien dat dit het signaal minder blokkeert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan je de totaalafstand instellen op het oude totaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Piet: In de XS (carbon) was het flink zoeken naar een plekje waar de ontvangst goed is.

  Ik heb nu een extra beugeltje aan het boutjes van de spiegel gemaakt (in de fiets uiteraard) en daaraan zit dan weer het fietscomputertje.

  Op de normale plek had ik echt een waardeloos ontvangst. Dan weer wel en dan weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Belle: Ja, dat kan gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterende foto's inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen