31 augustus 2015

Arduino project 9: Miniaturisering

Er wordt nog steeds volop gewerkt aan het Aruino project. Maar er wordt door mij zo af en toe, als het weer het toelaat, ook nog gefietst. Een rondje Rotterdam - Vianen, de geheel vernieuwde Biesbos, Zaltbommel. En verder natuurlijk werken aan de Quest besturing.

De WS2812 ledstrips zijn mooi, maar ze hebben een nadeel; ze zijn erg gevoelig voor het verkeerd aansluiten van de draadjes. Als je vergeet je de massa door te verbinden naar de Arduino, dan kan je al met een dooie ledstrip te maken hebben. Dat is met één strip niet zo erg; de strips zijn met een schaar gewoon in te korten. Je knipt gewoon de eerste led eraf en soldeert de draadjes weer vast op de 'nieuwe' led. Maar met een ledring lukt dat niet. En daarvan heb ik er al twee om zeep geholpen. Dus weer naar Ebay om nieuwe te bestellen, en weer wachten.Dat ik die fouten maak ligt niet zozeer bij mij, maar bij de draden chaos die ik de afgelopen weken gecreëerd heb (oké, dat ligt dus ook aan mij). En door al die draden raak ik zo langzamerhand het overzicht kwijt, en dan is een fout snel gemaakt. Tijd voor een grote opruim actie dus. Eerder had ik al een bordje besteld dat ik bovenop de Arduino zou gaan plaatsen, en daar ga ik nu eens lekker gebruik van maken.Eén voor één sluit ik de stekkers aan die ik de afgelopen weken (ook weer) besteld heb. Dat is een heel gepriegel, temeer omdat ik het werk doe met een nogal grove Gamma soldeerbout die voor dit werk eigenlijk helemaal niet geschikt is. Dus besteed ik de munten die ik voor mijn verjaardag heb gekregen aan een nieuwe soldeerbout, eentje waar ik wat beter mee uit de voeten kan, en ook meer voor de dag mee kan komen.
De printplaat is nu voor 90% af, ik heb er met een klein labelprintertje wat stickers op geplakt, zodat later tenminste weet waar ik al die stekkers op kwijt moet. Nu komt het andere priegelwerk: alles inbouwen in de nieuwe 'schakelkast' voor in de Quest (wordt vervolgt dus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten