25 april 2011

Schaap kleef aan

Vanochtend wilde ik een testrit maken met mijn nieuwe helmcam. Het pakte allemaal wat anders uit. 

Na een een minuut of vijf fietsen steeg er een luide piep op uit de camera, het teken dat de batterijen leeg waren. Ik had in de gauwigheid nog wat andere AAA batterijen uit de keukenla gevist, maar die gaven er al na 30 seconden de brui aan. Dan maar 'gewoon'  fietsen. Het weer was mooi, zonnetje, blauwe luchten, afijn, het bekende recept van de afgelopen dagen, zo niet weken.

De dijk nabij Loevestein was zoals gewoonlijk rond deze tijd van het jaar weer bespikkeld met lammetjes en schapen. Wanneer ik wil stoppen voor wat plaatjes komt het eerste schaap al op mij af vóór ik uitgerold ben. En zoals het gezegde luidt; wanneer één schaap over de dam is....

Mijn fiets wordt besnuffeld, bekeken, betast, beklommen, beknabbeld en besproken. Een sfeerimpressie.........


Besnuffeld.....

.....bekeken....


.....betast.....

.....beknabbeld....

....beklommen....

en besproken.


En tot slot: ijdeltuiterij is ook bij schapen niet vreemd (ziet er in ieder geval op zijn paasbest uit....)

Spiegeltje, spiegeltje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten