20 mei 2009

Dag en nacht plaatjes van de nieuwe koplampen

Zoals beloofd een aantal plaatjes van de nieuwe koplampen. Plaatje één:


Ik heb de met veel moeite gegoten ruitjes van de koplampen vervangen door twee acryl plaatjes. Acryl laat zich erg makkelijk vervormen als het verhit wordt. Door twee plaatjes acryl uit te zagen en deze te verwarmen met een verfbrander, kon ik ze in de juiste ronding buigen. Een werkje van een half uur.Zoals te zien was in mijn vorige post zitten de koplampen nu vast op het frame van de fiets. Dit had twee redenen:
1. Ze zijn zwaarder dan de vorige Luxeon lampjes, en dus moeilijker aan de bovenkap vast te zetten zonder dat de lampen verschuiven.
2. Door ze met een beugel aan het frame te zetten kan ik ze makkelijker afstellen vóórdat de kap eropgaat.
Nadeel is natuurlijk dat de kap eraf moet als ik naderhand nog iets bij zou willen stellen. De binnenzijde van de koplampen wordt gevormd door een stuk pvc-buis dat ik beplakt heb met chroom-folie.En hier dan twee foto's van de fiets in het donker. Nou ja, bijna donker dan, ik ben een uitgesproken ochtendmens en het wordt de laatste tijden steeds later donker. Hier is ook weer mooi te zien dat de bovenkant van de lichtbundel mooi begrensd wordt, zodat tegenliggers minder snel verblind worden. De muur van het gebouw vóór de quest is ongeveer 30 meter ver. In totaal leveren de twee lampen 120 lux, en daar ben ik dik tevreden over.

2 opmerkingen: