02 mei 2008

Slijtage...

Afgelopen maandag weer een lekker lange fietstocht gemaakt. Ik had er speciaal een vrije dag voor opgenomen. Het was al een hele week mooi weer geweest, en ik ging er mijn optimisme vanuit dat het die bewuste maandag ook wel het geval zou zijn.

Maar zoals ik wel eerder heb ervaren, niets is veranderlijker dan het Nederlandse weer, en zo ook die maandag. Het was koud, kil en guur. Nu heb je daar in een Quest minder last van, en bij gewoon woon-werkverkeer had ik mij er ook niets van aangetrokken, maar nu heb ik een dag vrij en dan verwacht je op z'n minst een beetje zon. Maar deze dag was het pet. Pet met een grote P.

Maar ik heb nu eenmaal een vrije dag, en dus trek ik er opuit. Ik ben van plan om op 1 juni naar m'n ouders in de Beemster te fietsen, want mijn moeder is op die dag jarig. Dan moet er wel wat aan m'n conditie gebeuren, want van serieus fietsen is er de laatste weken weinig terecht gekomen. Tijd dus voor een flinke tocht.

Over de eigenlijke tocht valt niet veel bijzonders te melden. Het bleef droog, dat wel. Ik reed richting Tiel, en ging na deze plaats de Prins Willem Alexander brug over. Daarna weer richting Zaltbommel en Woudrichem. De tik die ik al een paar honderd kilometer tijdens het trappen hoorde werd steeds luider, en werd nu vergezeld door allerlei verontrustende bijgeluiden. Als ik de 220km op 1 juni zonder herrie en mogelijke problemen wil volbrengen, zal ik daar waarschijnlijk wel wat aan moeten doen. Ik vermoed dat het de lagers in de trapas zijn. Gelijk maar even Velomobiel gemaild voor extra raad....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten