17 januari 2007

De Bieschbosch, maar dan anders.Afgelopen maandag was het zowaar even beter met het weer. En omdat ik nog vrij was, werd het tijd voor een fietstocht. De zon scheen en er werd geen regen verwacht, dus kon ik het dakje thuis laten. Als het weer het toelaat fiets ik liever zonder dak, zie ik tenminste wat meer van de omgeving.

De route voerde mij deze keer niet naar de Bieschbosch, maar om de Bieschbosch heen. Er ligt een geweldig stuk fietspad langs de A15 tussen Gorinchem en Dordrecht, en van dat stuk asfalt ga ik eens lekker gebruik maken. Via een fietspad naast de spoorlijn steek ik vervolgens net voor Dordrecht de Merwede over. Direkt wordt het landschap weer leeg. Mooie vlakke polders en hoge bomen die de straffe zuiden wind opvangen.

Ik fiets langs "De Kop van 't Land", waar de veerpont naar Werkendam ligt te wachten op mensen die naar de overkant willen. Dat wil ik niet, want dan ben ik veel te snel thuis, en dat is niet de bedoeling. Dit vervoermiddel laat ik dus lekker links liggen. Ik fiets verder door de polder naar het westen. De wegen zijn hier smal, en als ik een tegenliggende brandweerwagen tegenkom, moet ik even de berm in. Als ik de weg weer op wil, breekt m'n achterwiel even uit. Gelukkig was m'n snelheid niet hoog, dus ik schrik niet echt. Wel even iets om rekening mee te houden.

Bij de Moerdijkbrug steek ik het volgende waterwerk over; het Hollands Diep. Men is hier bezig met werkzaamheden aan de brug, en eigenlijk is het fietspad aan de oostkant afgesloten. Maar er staan zoveel onduidelijke borden dat ik dat niet direkt doorheb. Ik passeer wat bouwkeetjes en wat rommel op het pad, maar kan gewoon m'n weg vervolgen.

Via Lage Zwaluwe, Made en Geertruidenberg kom ik weer in m'n geliefde Bieschbosch terecht. Hier worden de wegen weer aangenaam leeg, en ik fiets kilometers zonder iemand tegen te komen. Na een tocht van 95km kom ik weer thuis. Zo, nu eerst een bakkie thee.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten