01 augustus 2006

De koplamp reflectoren

Nu de ruitjes van de koplampen (bijna) af zijn ben ik verder gaan klussen aan de reflectoren. Zoals al eerder geschreven herbergt elke koplamp drie lampjes; twee 3W Luxeon K2 LED's en een oranje 1W Hi-Power led. Omdat deze LED's een vrij brede bundel lucht uitstralen heb ik er lensjes voor geplaatst die het licht tot een straal van tien graden bundelen. Die lensjes hebben een diameter van 16mm en passen net over een Luxeon heen. Ik kwam de lensjes op het spoor op Ebay, alwaar een Hollander wonend in Shanghai een handeltje bestiert. Ik had ook al eerder geschreven over de plaatjes spiegelpolystyrol die ik bij Conrad besteld had (Bestnr.: 297550 - 89 ). Dit is mooi spul, maar extreem krasgevoelig. Ik heb er een laag DD-lak op gezet, waardoor de plaatjes wat hanteerbaarder werden.


Gisteren bezig geweest met het lijmen van de chroomplaatjes in de reflectoren. Zo'n plaat is te klein om de relfectoren in een keer bedekken, dus moet ik meer plaatjes uitsnijden. De lasnaden bedek ik listig met een reepje 7mm dik sierchroom, dat ik al had aangeschaft voor het afwerken van de koplamp-rand op de Quest. Zie hier een plaatje van een reflector...
De reflector zelf is van gewoon dik karton dat ik met epoxy heb geëmpregneerd.De koplamp-ruitjes behoeven nog enige nabewerking. Door de hoge temperaturen ten tijde van het aanbrengen van de DD-lak is de verf niet mooi uitgelopen en te snel en dus bobbelig uitgehard. Als de temperaturen bij ons in huis weer wat normale waarden gaan aanwijzen ga ik een nieuwe laag verf aanbrengen. De DD-lak op het Quest-achterlicht is zo strak als een snaar, dus ik weet dat het moet kunnen. Hieronder een foto van de hele opstelling; de Rob Jansen kopie van een deel van de Quest neus, de reflector en de koplamp-ruit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten