14 januari 2006

Witte voeten

Na lang experimenteren en nog langer rommelen uiteindelijk een manier gevonden om een lampe-voet te maken voor het achterlicht. De eerste 'prototypes' maakte ik (zoals gewoonlijk) van gips. Ik zette de kap van de lamp op twee ijzeren draden en dichtte de kap onder af. Met gips boetseerde en kleide ik vervolgens met een mal een gipsen 'ornament' rond de kap. Zoals het een prototype betaamt kwam ik twee problemen tegen. Probleem één; er bleef te weinig ruimte over om de printplaat en de LEDs onder de kap kwijt te kunnen. Probleem twee: het gips was te bros om achteraf te worden nabewerkt.

Probleem één heb ik opgelost door de voet iets te verhogen en een verlaagde mal in de lampekap te maken (weer van gips). Zo ontstaat er een verdieping in de voet waarin straks de printplaat valt. Punt twee heb ik opgelost door in plaats van gips Alabastine Allesvuller te gebruiken. Dit droogt een stuk langzamer dan gips en is dus ook langer na te bewerken. Hieronder een foto van de lampekap op z'n metalen onderstel.


De witte voet die onder de lamp uitsteekt is de mal die voor de 'verdieping' van de gipsen voet moet zorgen. Hij is ingepakt in plastic en plakband, anders krijg ik 'm niet los van de voet. Hieronder de gipsen voet direkt na het verwijderen van de lampekap. Zoals te zien is, moet het geheel nog fiks bijgewerkt worden, want dit ziet er niet uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten