22 januari 2006

Talkpoeder

Na het maken van de voet en het (grof) afwerken ervan volgde het inmonteren van de LEDjes. Dit deed ik eerst op een proef printplaat, omdat ik nog wat wilde schuiven en rommelen om tot een zo mooi mogelijke verlichting te komen. De LEDjes zijn van het High Brightness fabrikaat en doen hun naam eer aan. Toen ik ze uit het postenvelop van de duitse firma Dotlight haalde zat er een brief bij met een waarschuwing om toch vooral niet recht in in een LEDje te kijken. Ze moesten eigenlijk beschouwd worden als kleine lasers. En inderdaad, ze overdreven niet. Een korte blik in zo'n ding stond garant voor een paar lasogen. Dit wil ik mijn toekomstige mede-weggebruikers natuurlijk niet aandoen, dus zon ik op een manier om dat licht wat diffuser te maken. Ik had nog genoeg giethars over, en ik wilde wel eens proberen of het mogelijk is om met dit spul een zogenaamde diffusor te maken, waarmee ik het licht wat kon verstrooien. Na wat proefjes en testjes kwam ik tot een goede combinatie; ik mengde simpelweg wat talkpoeder door de giethars en goot het mengsel in de juiste vorm. Na wat geknoei met de juiste dosering had ik uiteindelijk de volgende diffusor gefabriceerd:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten