18 januari 2006

De harsvoet

Het resultaat van de siliconen-giet-actie van eergisteren was matig; veel bellen in de siliconenmal. Maar aangezien ik door mijn pot siliconenrubber heen was en ik zo snel geen nieuwe kon kopen, moest ik maar het even met deze mal doen. Na de mal met tandenborstel en water van oude gipsresten ontdaan te hebben, heb ik het geheel klaargemaakt voor het gieten van de hars-voet. Het kartonnen bakje dat ik voor de siliconenmal gebruikt had, diende nu als malhouder. Hiermee voorkwam ik dat de mal tijdens het gieten zou doorbuigen, waardoor de vorm wel eens niet goed zou kunnen aansluiten bij de lamp.

Na het gieten met giethars weer een dag wachten. Schrik niet, maar zo kwam de voet uit de siliconen mal (maar het kwam gelukkig allemaal goed hoor...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten