15 december 2005

Schuren, schuren en schuren

Als de hars is uitgehard ga ik verder. Met een vijl ga ik eerst de gietresten van gisteren langs. Daarna komt het schuren. Met een P400 schuurpapiertje maak ik de lamp vlak. Ik gebruik hiervoor een waterproof schuurpapier, want giethars-stof is erg irriterend voor de luchtwegen. Daarna ga ik verder met schuurpapier P600, P800 en P1000. Als ik die laatste stap gehad heb kan ik met schuurpapier niet verder, want P1000 is de fijnste maat die te krijgen is. Om de lamp aan de buitenkant vlak en glanzend te krijgen gebruik ik koperpoets. Het busje is al twintig jaar oud, maar na flink schudden krijg ik de aangekoekte massa in het flesje weer wat los. Omdat ik nog niet precies weet wat ik wil maak ik drie lampen; je ziet ze hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten