30 december 2023

Zonsopkomst


In de zomer van 2021 ben ik op de langste dag van het jaar (21 juni) naar Kinderdijk gefietst. Op zich is dat niet zo bijzonder, want dat doe ik regelmatig. Maar mijn 'doel' was het fotograferen van de zonsopkomst aldaar. En dat was een grotere uitdaging, omdat de zon dan heeel vroeg op komt, te weten om 5:20.

Nu was ik aanvankelijk van plan om in datzelfde jaar nog een keer de zonsopkomst te fotograferen, maar dan op de kortste dag van het jaar. Dat leek mij wel geinig. Helaas gooide het weer roet in het eten. En hetzelfde gebeurde in 2022. Nu leek het op 17 december 's ochtends even beter weer, en dit is weliswaar niet de kortste dag, maar het komt er wel heel erg dicht bij in de buurt. Dus ik naar Kinderdijk.  De zon zou die dag om 8:42 opkomen dus ik had ruim de tijd. 

Onderweg was het veelbelovend helder, maar eenmaal bij Kinderdijk aangekomen gooide het weer weer roet in het eten. Vanuit het westen kwamen wat wolkenvelden aanzeilen. De zon was nog even kort te zien, maar daarna was het voorbij. Omdat ik niet helemaal onverrichter zake terug wilde keren, heb ik voor de vorm toch maar een foto geschoten.
2 opmerkingen:

  1. Toch weer mooi Rob! Goede jaarwisseling gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank. Voor jullie ook een goede jaarwisseling, en sterkte met de sneeuw ;-)

    BeantwoordenVerwijderen