20 november 2022

Winters tochtje

Toen ik vanochtend vroeg m'n warme bed uitstapte voor een sanitaire stop, zag ik dat het buiten helder was. En koud. Eigenlijk had ik gisteren avond gehoopt op een zwaar bewolkte zondag ochtend, want dan kan ik weer zonder gewetens bezwaar lekker m'n warme bed instappen. Maar nu dat het zonnige ochtend beloofde te worden, voelde ik mij toch min of meer verplicht om in de fiets te stappen om te kijken hoe de velden er in de vrieskou bij zouden liggen.

Zucht. Ik dus mijn warme kleren aan getrokken, foto camera mee en in de vroege schemer de fiets in. Het vroor buiten twee graden, maar met het dakje op de fiets had ik daar niet zo'n hinder van. Op pad dan maar. De Scheiwijkse molen bij Giessenlanden staat te bibberen in de ochtendschemer. Het is hier in het open veld nog wat kouder dan zonet, de thermometer in mijn fiets wijst bijna min 5 aan.

 

Even verderop kom ik langs de langs de Oudendijkse molen.


De zon is nog altijd niet op, maar het wordt al wat lichter. Het riviertje de Giessen weerspiegelt mooi de molen en de hemel daarboven.

Wanneer ik bij Meerkerk aankom, komt de zon op. Het water van het Merwede kanaal ligt er mooi stil bij. De molen Den bonk staat zich te warmen in het vroege ochtendlicht.


Daarna weer snel naar huis, om op te warmen. De rest van de dag zou nat en somber verlopen. Ik kon in ieder geval geen spijt hebben dat ik zo vroeg was opgestaan šŸ˜ƒ.6 opmerkingen:

 1. Inderdaad een prachtige ochtend! Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Rob,
  Heel mooie foto's dank daarvoor.

  groeten Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die met die steiger is mooi, en die met die bevroren brandnetels, en eigenlijk zijn ze allemaal schitterend !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem21:26

   Dank. Die steiger is inderdaad mooi gelukt.

   Verwijderen
 4. Anoniem15:58

  Jij geniet met volle teugen van de prachtige natuur en van je voertuig ! Super!

  BeantwoordenVerwijderen