28 november 2021

Andermaal mooi Kinderdijk

Een maand geleden was ik er ook. En toen was het ook een regenachtige week geweest. En ook toen was het mooi op het moment dat ik in Kinderdijk aankwam. Dus eigenlijk zou dit verhaal een copy / paste kunnen zijn van mijn laatste bezoek aan Kinderdijk.

Ik was eerder deze week eigenlijk van plan om een collage te maken van alle druilerige foto's die ik de afgelopen drie weken onderweg gemaakt heb. Niet dat ik veel foto's gemaakt heb, want voor druilerig weer kom ik mijn fiets niet graag uit. Maar goed, wanneer ik weer een weekend tochtje maakte door het miezerige zwaar bewolkte Nederlandse landschap, ben ik zo af en toe toch gestopt om even een foto te maken van de laaghangende bewolking die zich van horizon tot horizon uitstrekte. 

Dus met die instelling fietste ik afgelopen zaterdag naar Kinderdijk. Het was (uiteraard) nog donker toen ik vertrok. De hemel was bewolkt, maar ik zag toch nog een waterig maantje door de bewolking schijnen. Terwijl ik richting Kinderdijk fietste begon het wat te schemeren, en zag ik tot mijn opluchting dat een de helft van de hemel wolkenloos was. De wolken hingen in het westen, net zoals een maand geleden.

De molen van Graan & zo (molen De Hoop) spiegelt zich in de Alblas wanneer ik het riviertje oversteek. Vanaf hier is het nog zo'n tien kilometer naar Kinderdijk. Net zoals vier weken geleden kom ik weer aan op het moment dat de zon opkomt. En net zoals toen kon ik weer mooie plaatjes schieten...5 opmerkingen: