25 oktober 2021

Mooi Kinderdijk

Na een week vol regen hadden we een mooi zonnig weekend. Toen ik zaterdag ochtend mijn fiets instapte was het nog donker. Meestal weet ik op het moment dat ik instap wel waar de fiets mij vandaag naartoe zal brengen, maar deze ochtend was ik daar niet zeker van.

Ik was in eerste instantie van plan naar de Biesbosch te rijden, maar de maan scheen uitbundig, dus het was helder weer. Bovendien was het flink fris. Mogelijk dat er bij Kinderdijk wat mooie foto's te maken zijn van molens in de mist. Het was bij vertrek weliswaar helder, maar in de polder hoopte ik op wat pittoreske mistbankjes die de fotopret nog wat zouden verhogen..

Ik dus op pad naar Kinderdijk, de maan achterna, die in het westen bezig was naar de horizon af te dalen. Na een kwartier fietsen verdween de maan achter een wolken partij, om niet meer tevoorschijn te komen. In het oosten gloorde al licht aan de horizon, maar richting Rotterdam hing een dicht wolkendek, verlicht door de lichten van de stad. 

Ik baal. Geen mistbanken boven de velden, en bovendien dreigt de aanstaande zonsopkomst bedorven te worden door oprukkende bewolking. Aangekomen bij de Wingerdse molen bij Bleskensgraaf is het nog helder aan de horizon. De zon is nog niet op, en in het westen hangt een donkere lucht. Maar de molen staat er mooi bij in het ochtendgloren.Na wat foto's genomen te hebben, ga ik verder naar Kinderdijk. Ik maak niet al teveel haast, want het licht wordt hoe langer hoe grauwer. Bij kinderdijk is het stil. Een enkele fotograaf staat op een vlondertje klaar met toestel op statief. Voor de rest is er niemand. Op het moment dat ik de fiets weer richting het oosten draai, wacht mij een verrassing. De zon komt net op. De stilte is overweldigend, en het water ligt er prachtig vlak bij. Gedurende een kwartier heeft de zon vrij spel en heb ik tijd om wat mooie plaatjes te maken. Daarna schuiven de wolken verder naar het oosten en is het spektakel voorbij.

 4 opmerkingen:

 1. Dag Rob,

  De foto zijn weer prachtig heel erg mooi.

  groeten Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Bedankt. Soms heb je een beetje mazzel nodig als je mooie foto's wilt maken :-)

   Verwijderen