22 juli 2020

Zwanenzang voor camera


De foto's die ik afgelopen vrijdag gepost had, waren gelijk de laatste die ik met mijn Sony A7II had gemaakt. Toen ik zaterdag m'n camera aanzette, kreeg ik een vervelende foutmelding in beeld, en werd de camera automatisch uit gezet. Na wat pielen en puzzelen op internet, wist ik de foutmelding weg te krijgen. Maar goed ook, want het lijkt erop dat het mogelijk de beeldstabilisatie of de sluiter is die problemen geeft, en dan gaat reparatie een hoop geld kosten. Eigenlijk meer dan dan de camera nog waard is.

Ik dus voorzichtig de volgende dag met fiets en camera op pad. Ik was nog redelijk op tijd voor de zonsopkomst. Ik ben nog binnen de stadsgrenzen wanneer ik de eerste fotostop heb. Maar... u raadt het al.... weer dezelfde foutmelding.  @!*#@šŸ˜”šŸ’„.

Het Paardewater in Gorinchem

Wat nu ? Ik sta op dat moment langs het Paardewater in Gorinchem, en het is de eerste keer dat ik hier een mooie foto wil gaan maken. Ik dender in vliegende vaart over de lege straten terug naar huis, om mijn oude Sony RX100 te pakken. Die heeft niet echt een groothoek lens, maar met wat kunst-vlieg-knip-en-plak werk moet het wel lukken hier een presenteerbare foto van te maken. Ik dus terug naar huis, naar boven, camera pakken, weer in de fiets, en terug naar het Paardewater.

Het Paardewater heeft haar naam te danken aan de vijver die naast de weg loopt. Vroeger, voor de komst van de auto's, werden de paarden hier gedrenkt. De paarden zijn verdwenen, de naam is blijven plakken.

Langs het Paardewater fiets ik elke ochtend met mijn gewone stadsfiets naar het werk, mij meestal onbewust van haar aanwezigheid. Maar vandaag niet. Ik maak een serie panorama-foto's die ik thuis aan elkaar zal plakken en begin daarna aan de rest van de rit.
1 opmerking:

  1. Dat plakken is dan mooi gelukt! En nu? Waarschijnlijk een speurtocht naar een nieuwe camera? Succes!

    BeantwoordenVerwijderen