17 oktober 2017

Allemaal eikels op de weg

Ik rijd omringd door bomen over een mistig pad. Het is zondag ochtend, mistig en vroeg. Onder mij knisperen de afgevallen eikels die van de herfstige bomen zijn gevallen. Zo af en toe ketst er eentje venijnig tegen de onderkant van de fiets.

Ik bevind mij op een pad in de Loonse en Drunense duinen, en de weersvoorspellingen zijn voor deze dag dermate gunstig (warm en zonnig) dat ik blij ben dat ik hier zo vroeg naar toe ben gereden. Terwijl ik door de bossen tijd, maken de diverse doelgroepen zich op om vandaag het gebied in overtollige hoeveelheden te bevolken. Ik zie veel elektrische fietsers, wielrenners, mountain bikers en een enkele gewone wandelaar (al dan niet met hond).

Op een mooie open plek maak ik zoals gebruikelijk een panorama foto, maar de mist belemmert het uitzicht een beetje. Langs het fietspad staat een kudde schapen binnen een afrastering tussen de uitgebloeide heide. Zij zijn door Staatsbosbeheer ingezet om de heide grasvrij te houden. Nadat ik een paar foto's van de wollige dames gemaakt heb ga ik weer op pad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten