23 januari 2017

Kinderdijk


Het was gisteren weer raak: prachtig vriezend weer, en in tegenstelling tot begin december vorig jaar ook nog eens schaatsweer. Dus werd het eens tijd om in alle vroegte in de fiets te kruipen om gewapend met foto toestel en een paar lenzen de buurt rond Kinderdijk eens onveilig te maken. Om de een of andere reden heb ik er een neus voor gekregen; ik was weer precies op tijd om verslag te doen van de zonsopkomst.

Ik was vanochtend niet de enige, een paar handen vol fotografen waren al aanwezig om gewapend met flinke statieven en stevige bontkragen dit fenomeen vast te leggen. Hoog in de hemel klonk het zoemen van een tweetal drones die als overspannen hommels over het ijs heen en weer vlogen. Dat worden weer mooie beelden.


Ik waag mij voorzichtig op het ijs, maar dat loopt niet lekker met fietsschoenen. Het ijs kraakt onrustbarend, maar lijkt mijn gewicht toch te kunnen weerstaan.


En zo ben ik drie kwartier aan het schuifelen. Er komen meer schaatsers aan. Dit is voor de fotograaf geweldig, want een winters plaatje is mooi, maar er moeten dan toch wel wat schaatsers in beeld.
Met een tweetal totaal verkleumde voeten en handen als ijspegels kruip ik weer in mijn Quest. In de fiets wil het niet meer echt warm worden helaas, dat gebeurt pas thuis, na een langdurige douche partij.

5 opmerkingen:

 1. Bedankt Rob, weer prachtige plaatjes!
  Mijn vrouw wil altijd langs Kinderdijk als ze jouw foto's ziet, hoe zou dat komen? ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Adri, tja.... ik zou het echt niet weten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Rob,

  we herinneren ons deze zondagochtend nog heel goed ( 22 januari), het was de verjaardag van mijn vrouw ( roze ijsmuts), ik reed ervoor met een wit blauw rood ijsverenigingsjasje. ik meen dat we even met elkaar gesproken hebben, we kwamen er net het ijs op.

  we hebben met mobiel foto's gemaakt, o.a. van de boezem in opgaand tegenlicht, maar de resolutie is te zwak voor vergrotingen.

  kan ik enkele van je krijgen, 3,4,5 voor een vergroting in mijn werkkamer, wordt er blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Johan: Tuurlijk, doe ik ! Ze zijn bijna onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen