10 november 2016

Arduino Project 16: alle elektro in een klein kastje

Met het klaarkomen van de geprinte kast begon het grote inbouwen. Alle door mij geknutselde elektronica moet netjes in het steeds kleiner wordende kastje. Eerst het LCD scherm. Met twee vierkante moeren en schroefjes zet ik het scherm aan de binnenkant vast. Dit scheelt weer wat 'ontsierende' schroefjes aan de buitenkant.


Daarna komt de Arduino Mega met het PCB en alle overige elektronica en schakelaars. Het is al met al een heel gepriegel, maar uiteindelijk past het.


Ik had nog een oranje spoel liggen, en hiermee kleed ik de rest af. Een mooie knop voor de rotary encoder, en een leuke aankleding voor de schakelaars voor de verlichting. Zo krijgt het geheel een leuke retro-look.
2 opmerkingen:

  1. Leuk project. Zo'n 3D printer moet ik ook eens zien te regelen.
    Heb je niet overwogen om zelf een pcb te ontwerpen waar alles op geïntegreerd zit? Is wel wat duurder, maar dan is het ook precies zoals je het hebben wil. Ok, display kun je beter apart houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Reinier: over een eigen ontworpen PCB heb ik wel zitten denken. Maar dat kostte mij toch iets teveel tijd uiteindelijk. Komt nog wel denk ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen