06 mei 2013

Risse goedgekeurd

Na aanvankelijke raadselachtige weerbarstigheid heb ik mijn Risse demper uiteindelijk zover gekregen te doen waarvoor ik hem heb aangenomen: dempen. Deze avond nog even een snel testritje gemaakt, nadat ik gisteren avond ineens een doorbraak had met mijn stijve veerpoot. Hoe zijn mijn ervaringen ?

Grotendeels positief. Grotendeels ? Ja. Op een schaal van 1 tot 10 geef ik de demper een 9. Het bochtenwerk is geweldig, kasseien dempen heerlijk, maar met bepaalde bestrating heeft de demper iets meer moeite. Ik denk dat dit een combinatie is van snelheid en trilfrequentie, waar de demper dan net niet goed mee overweg kan. Maar het belangrijkste: rissen wordt met de Risse nog veel leuker ! Normaal gesproken moet je bij elke verkeersdrempel toch even wat gas terugnemen, met tot gevolg dat de zojuist door jou ingehaalde racefietser kans heeft weer wat in te lopen. Maar nu niet meer. Drempels neem ik op volle snelheid. Soms komen de voorwielen wel even los, maar ik heb geen moment het gevoel dat ik de controle over de fiets kwijt ben, iets wat ik met de oude demper wél regelmatig had. Goedgekeurd dus.


1 opmerking:

  1. Ik vraag me af of de rest van de velomobiel zonder gas terugnemen over verkeersdrempels kan knallen...

    BeantwoordenVerwijderen