28 april 2012

Nieuw fototoestel

Gisteren een nieuw fototoestel gekocht, als cadeautje voor mijn Fotovakschool diploma. Ik had er speciaal een dag voor vrij genomen, en van tevoren de kamera gereserveerd bij Kamera-Express in Capelle a/d IJssel. De straffe wind van de afgelopen dagen was wat getemperd, en de regenkansen voor vandaag waren beduidend minder.

Ik op pad, volgens de volgende route (knip / plak)Vanuit Gorinchem fietste ik eerst naar Schoonhoven, waarna ik de pont bij Bergambacht nam. De pontbaas vroeg mij of ik het niet koud had, maar de zon scheen, het was 15°C en ik had flink doorgetrapt,  dus koud - nee.

In Krimpen aan den IJssel was het nog even wurmen voordat ik de brug over de IJssel gevonden had, en daarna was het nog worstelen door parkjes en woonwijken. Na ruim 50km op de teller kwam ik bij Kamera-Express aan. Kamera kopen en gelijk kijken of deze het doet:Ja hoor, prima.

Op de terugweg nog even langs Kinderdijk gereden en daar bij het genot van een Nuts en een Mars en een flesje cola naar de toeristen gekeken. Die toeristen keken ondertussen ook naar mij en mijn fiets, ik zal  neem ik aan weer in enkele Japanse en Amerikaanse foto-albums beland zijn.

Hieronder een buslading Amerikanen, als zodanig herkenbaar aan de koddige hoedjes:


Vlakbij Gorinchem werd ik nog belaagd door een tweetal paarden. Ik hield even een rustpauze om een buitje te ontlopen, en deed dat bij een weiland dat begraasd werd door voornoemde dieren. De knollen waren (zoals een rechtgeaard paard betaamd) eerst wat schrikkerig en drentelden zenuwachtig de wei door, iedere keer wat dichter naar mijn fiets toe. Op het laatst durfden ze dan toch, getuige onderstaand plaatje:


Toen mijn teller 111 kilometer aanwees, zat de tocht erop.4 opmerkingen:

 1. Welke camera heb je gekocht ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een Sony A77 (geen D800 of Mark IV, daar heb ik het geld niet voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem08:01

  Nog een ligger uit Gorinchem!
  Ik lig op een raptobike...

  Groeten,
  Udo

  BeantwoordenVerwijderen