13 mei 2024

Puik hemelvaarts weekend

 

Het was mij 't weekend wel, afgelopen Hemelsvaart weekend. Na wekenlang wisselvallig en nat weer, waren daar ineens vier aaneengesloten droge en zonnige dagen. Elke ochtend stond ik voor dag en dauw op om eens lekker een stuk te gaan fietsen. Hooikoorts pilletje slikken (want daar heb ik last van), waterfles mee, camera's in de fiets en gaan met die banaan.

Op de foto hier boven staat m'n fiets in het Munnikenland, vlak bij slot Loevestein. De polder is hier een aantal jaar geleden op de schop gegaan. Boeren akkers hebben plaats gemaakt voor meertjes, vennetjes, en moerassen. Meestal lopen hier paarden en koeien vrij rond, maar die grazen nu ergens anders.

Op de foto's hieronder is de Alblasserwaard te zien, met een mooie laag mist over de polders.
Tussen Woudrichem en Zaltbommel loopt een mooi fietspad over de dijk langs de Merwede. In de lente slapen hier elke ochtend de schapen met nieuwe aanwas op het fietspad. Ik rijd hier altijd stapvoets. Het is nog vroeg, en de meeste schapen zijn nog in diepe slaap als ik aan kom rijden. Meestal staan ze bij mijn naderen en het wakker worden lodderig op, om mij vrij baan te geven. Een enkel lam kan nog wel eens blijven staan om aan mijn fiets te snuffelen.


Verder ben ik ook nog even naar Kinderdijk gefietst. Het was er opvallend rustig. Behalve wat joggers en een enkele man die zijn hond uit liet, waren er nog geen mensen te zien. Zelfs de fotoclubs waren afwezig.

2 opmerkingen: