27 maart 2023

Storm en regen in weekend.

Afgelopen weekend weer een poging gedaan om twee fietstochten te ondernemen. Op zaterdag was ik van plan om naar de Biesbosch te fietsen. 's Ochtends in huis hoorde ik het zo af en toe al flink waaien, maar ik dacht ik gok het erop. Op de dijk richting de Merwede brug was er nog niet veel aan de hand. Ik werd overvallen door een kort buitje, maar met het dakje op mijn fiets had ik er niet veel last van. Tussen de brug en Werkendam trok de wind al iets meer aan, maar was nog alleszins handelbaar. Eenmaal in het open veld van de Biesbosch was er echter geen houden aan. De wind trok voortdurend aan de elastieken van het dakje. De fiets was verder nog goed bestuurbaar, maar ik was bang dat het dakje uit z'n beugels zou schieten en het ruime sop van de Merwede zou opzoeken. Voorzichtig gekeerd en terug naar huis maar weer. Na 26 km was ik dus weer thuis. Nog even gestopt op de Merwede brug om een foto van de overvliegende wolken te maken.

De volgende dag was het vrijwel windstil toen ik vertrok, wel begon het na een paar kilometer weer te regenen. Bij het strandje aan het eind van de route ligt het water van de rivier er stil bij:


Verderop in de Biesbosch is een deel van de polders onder gelopen, en staan de Amerikaanse molens met natte voeten niets te doen in het water. Maar ik geniet wel van mijn fietstocht. Het is geweldig stil. Zelfs de vogelaars in hun auto's laten vandaag verstek gaan.

2 opmerkingen: