20 september 2022

Mooi buien weer

Afgelopen zaterdag was het raak. Ik was vroeg genoeg op gestaan om de zonsopkomst mee te maken, en daarbij was het ook nog mooi half bewolkt met hier en daar een bui. Mooier kan niet.

Dus ik in alle vroegte de fiets in. Voor het eerst na de zomer (want die lijkt nu toch wel afgelopen te zijn) weer met het dakje op. Ik had en vage doel om richting Kinderdijk te rijden, en te zien waar het schip ongeveer zou stranden.

Aan gekomen bij de Wingerdse molen in de Alblasserwaard, was het gelijk raak. Weinig wind, mooie wolkjes, leuke zon aan de horizon. Daar doen we het voor. 

Ik besluit om Kinderdijk vandaag maar links te laten liggen. Het riet staat om deze tijd van het jaar te hoog om een goed beeld van de molens te krijgen. Ik dus terug naar huis door de Alblasserwaard. Langs de Ammerskade bij de Achtkante molen is het weer raak. In een lichte regen maak ik een foto van de molen langs het water.

Even verderop is het wederom raak. Staand op de brug over de Ammersche boezem, heb ik aan de ene kant  zicht op een naderende bui met dubbele regenboog, terwijl aan de andere kant de zon over het water schittert. Hmmmm. Over zondag zullen we het maar niet hebben. Regen, regen, regen.....

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dag Rob,

   De foto's zijn weer bijzonder mooi je moet er wat voorover hebben maar het resultaat is ernaar.
   groeten
   Bert

   Verwijderen
  2. Dank, het is inderdaad zo af en toe afzien, zo op de vroege ochtend.

   Verwijderen