31 januari 2022

Zon en hoogwater

Gisteren gebeurde dan eindelijk het onwaarschijnlijke. De zon scheen, en dan ook nog vrijwel de hele dag. Dit was weliswaar aan het begin van de week door de weermannen en -vrouwen van het KNMI voorspeld, maar mijn motto is altijd: eerst zien, dan geloven.

Afgelopen zondag even naar de Biesbosch gefietst. De wind van de voorgaande dag was wat getemperd, dus die hield mij deze ochtend niet tegen. Onderweg dansten veel reeën met witte kontjes in de schemer voor mij uit. Het zijn er meer dan normaal. Dat komt omdat de uiterwaarden en rietkragen onder water staan, waardoor zij een hoger en droger heenkomen hebben moeten zoeken. En niet alleen de uiterwaarden staan onder water, maar ook veel velden zijn prijs gegeven aan het water. De fietspaden door de polders steken her en der maar enkele handbreedten boven het water uit. Dat maakt deze tocht wel weer wat mooier.


 

4 opmerkingen:

 1. Dag Rob, waar is dat fietspad met aan beide zijden water? Ik fiets met regelmaat nu in mijn gele DF XL vanuit Utrecht naar Kinderdijk en terug over de Zuidelijke Lek dijk. Dat rijdt erg fijn, en de rivier en uiterwaarden zijn mooi. De windmolens en cappuccino of poffertjes bij bakfietskraampje en windmolens vormen leuke bestemming.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat fietspad loopt door de Biesbosch. Normaal gesproken staat het land links en rechts niet onder water. Maar die dag dus wel. Die zuidelijke Lek dijk ken ik wel, ik fiets er soms ook als het weer mooi is. Is inderdaad een mooie route.

   Verwijderen
 2. Mooie foto's weer!
  Arjen

  BeantwoordenVerwijderen