27 september 2021

Schwalbe G-One Speed

 

Het is nu een jaar geleden dat ik de laatste keer mijn voorbanden vervangen heb. Toen ik mijn fiets kocht, kon ik kiezen uit een aantal banden, en ik heb toen voor Schwalbe G-One gekozen.

Waarom ik dit toen gedaan heb, weet ik niet meer. Na drieduizend kilometer werd het tijd voor nieuwe banden. Ik had een hele zomer zonder lekken gereden, en nu had ik ineens binnen korte tijd een paar lekke banden. 

Contact op genomen met Ymte, en een paar nieuwe voorbanden gekocht. Weer G-One banden overigens. In de verwachting dat de banden weer ongeveer drieduizend kilometer asfalt zouden verorberen, had ik afgelopen zomer alvast twee nieuwe bandjes bij Intercitybike besteld. 

Maar de lekke banden bleven uit. Mijn fiets en ik zijn nu zesduizend kilometer verder, maar de banden weerstaan nog steeds alles wat ik onderweg tegenkom. Een maand geleden heb ik het loopvlak en de wangen nog aan een grondige inspectie onderworpen, maar ik zag geen reden om de banden in de wilgen te hangen. 

Mijn kilometer teller staat nu op negenduizend. Nu wordt het voor mij de sport om nog even door te rijden totdat ik de tien heb gehaald. Dat kan nog wel een uitdaging worden, want de 'moeilijke seizoenen' komen er aan...


1 opmerking:

  1. Ondertussen heb ik begrepen dat de G-One een 40 mm band is. Om die maximaal op te rijden zonder kans op een klapband kun je goed een 406 Foss antilek-biba gebruiken.
    Hoewel de officiële opdruk 1,95-2.5 inch is passen die n.l. ook in een 40 mm Shredda en Tryker buba.

    BeantwoordenVerwijderen