26 april 2021

Voorzichtige lente

Ten opzichte van vorig jaar loopt de lente zo'n twee tot drie weken achter. In mijn blog van een jaar geleden zie ik volop bloeiende appelbomen en uitbundige schermbloemen langs de weg.

Nu pas beginnen de appelbloesems voorzichtig te ontluiken, en van schermbloemen is in Gorinchem en omstreken nog helemaal geen sprake. 

Maar net als nu zaten we ook toen in een lockdown, maar toen waren de wegen echt leeg, en nu is er toch sprake van behoorlijke drukte. Vorig jaar rond deze tijd waren (vrijwel) alle winkels en alle scholen dicht, en konden we ons nog niet laten testen. Een keer in de week ging ik vier uur naar mijn werk, om de meest noodzakelijke problemen op te kunnen lossen. Nu zitten we zo'n beetje aan het eind van de rit, en wordt het al behoorlijk druk op kantoor. Toch ben ik nog voorzichtig. Het zou jammer zijn als ik na een jaar alsnog Covid oploop. 

Door het aangenamere weer van de afgelopen dagen weer wat meer kunnen fietsen en fotograferen. Het vriest nog regelmatig 's ochtends vroeg, maar dat mag de pret niet drukken. Nu is het wachten op de appelbloesems en het koolzaad...
 

 

4 opmerkingen: