23 september 2019

Mooi nazomer weer

 De eerste twee weekenden van september was het zoals dat heet mooi nazomerweer. Volop zon, een licht briesje, en niet al te fris. Zo zie ik dit graag, hoewel een beetje wind en regen er zo rond deze tijd ook bij hoort, vind ik.

De eerste zondag van september was ik de Alblasserwaard in gefietst. Nu eens geen foto's van Kinderdijk (hoewel, de kenner zal de molens op de tweede foto herkennen als 'bewoners' van voornoemde plaats), maar gewoon foto's van wat landschappen in de polder.

Het tweede weekend (gisteren dus), ging ik even naar de Biesbosch. De vogelaars beginnen te ontwaken uit de 'zomerslaap'. Ik heb de langzaam rijdende auto's de hier hele zomer niet gezien, maar nu zijn ze er weer: de mannen van middelbare leeftijd die alleen uitkijken naar alles wat veren heeft.

Ik kijk meer naar het landschap, en dat was gisteren ook de moeite waard.

3 opmerkingen: