29 juli 2019

Somber einde van hittegolf

Om mij maar gelijk te kwalificeren voor de kampioenschappen 'open deur intrappen', de afgelopen week was het qua weer uitzonderlijk. Twee dagen van de week kwam het kwik boven de 40℃. Wanneer ik 's middags op m'n gewone fiets naar huis fietste, wolkte de hete lucht langs mij heen als was het alsof ik een pizza-oven inreed. Het enige wat ik miste was de geur van ananas en salami. In de binnenstad was niemand te zien, alleen wat mensen die even snel de hond moesten uitlaten. De viervoeters hadden het op de hete tegels niet makkelijk, vooral niet als ze korte pootjes hadden, en ze zowel van onder als van boven door de hitte geschroeid werden.

Groot was dus de opluchting toen het weer weer wat hollandser werd, en afgelopen zondag was het zo'n dag. Ik had een rondje Zaltbommel gefietst, het was een heerlijke 19℃, het was zwaar bewolkt en het miezerde zowaar een beetje. Geen weer voor mooie foto's dus.Geen opmerkingen:

Een reactie posten