26 maart 2018

Een ooievaar maakt nog geen lente.

Afgelopen zondag ochtend erop uit voor een tochtje langs het Merwede kanaal. Er ligt een dun laagje vorst op de daken wanneer ik Gorinchem uit rijd. Eenmaal buiten de stad wordt het mistig. Het is ongeveer net zo koud als vorige week zondag, toen ik een tochtje naar Zaltbommel maakte. Alleen voelde het toen veel kouder aan, omdat ik met windkracht vijf met tegenwind over de Merwede-dijk moest ploeteren.

Nu is het dus veel rustiger, en vooral veel mooier. Overal zijn vogels in de weer voor de naderende lente. Futen zijn aan het baltsen in het kanaal, eksters sjouwen af en aan met takjes, en ik zie kraaien overvliegen met snavels vol mos. In de polder zie ik een ooievaar dapper door het berijpte gras banjeren. De lente lijkt nu toch echt te gaan beginnen geloof ik.


5 opmerkingen:

  1. Mooie foto’s! Ik was gisteren ook al op pad tijdens de zonsopgang en het was inderdaad precies zoals jij beschrijft. Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn weer prachtig Rob!

    BeantwoordenVerwijderen