14 januari 2018

Eerste zonnige zondag van het jaar

Na in het nieuwe jaar een aantal sombere fietstochten te hebben gemaakt, was het vandaag dan eindelijk zonnig. Ik was al een paar maanden niet meer in Kinderdijk geweest (in oktober voor het laatst om precies te zijn), dus het plan voor de bestemming was gauw gemaakt. Fototoestel mee, wanten mee, muts mee, want het is koud deze ochtend.

Ik had thuis nog even gecheckt of de accu nog vol was. Het moest voldoende zijn voor een ochtendje fotograferen. Een kwartier voor zonsopgang kwam ik op de bestemming aan. Zoals altijd in de winter is het er nu ook weer druk met fotografen, en dat is logisch, want het uitzicht is mooi, en de zon komt 's winters lekker laat op.

Zoals gezegd is het koud, en ik blijf nog even lekker onder de schuimkap zitten wachten totdat de gloeiende bol eindelijk op het 'afgesproken' tijdstip boven de horizon uitkomt. Eenmaal uit de fiets wacht mij een teleurstelling: accuniveau op 1%. Stik. Ik had het kunnen weten, de accu is al een paar jaar oud, en waarschijnlijk ook nog goedkope Ebay import. De kou in de fiets heeft 'm de das om gedaan. Eigen schuld dus eigenlijk. Ik stop de accu vijf minuten in m'n broekzak, en warempel, dat werkt, er is weer 10% beschikbaar. Tijd voor wat snelle foto's, voordat de accu er helemaal de brui aan geeft.
3 opmerkingen:

  1. Misschien wel door de beperking heb je prachtige foto’s gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals altijd weer prachtig. Ook al fotografeer je hier vaak, het gaat nooit vervelen.

    BeantwoordenVerwijderen