02 april 2017

Mistig lente tochtje

Gisteren mijn ketting ontdaan van alle stof en vuil van het afgelopen jaar en weer voorzien van een lekker laagje kettingvet. En om de ketting eens lekker 'in te rijden' heb ik deze ochtend een mistig lente tochtje ondernomen. Ik had mij voor de gelegenheid toch nog in wintertenue gestoken, en dat was niet voor niets, want de thermometer in mijn fiets wees 6°C aan. Het was mistig toen ik om half zeven instapte. Ik ben een vroege vogel, zelfs in het weekend. De andere vroege vogels twinkeleren al volop. Net buiten Gorinchem steek ik de brug over het van Steenenhoek kanaal over. De brug licht er mooi bij, zo in de mist.


Ik rijd deze ochtend mijn Gorinchem-Rotterdam-Vianen-Gorinchem rondje. Een tocht van ongeveer 110km. Bij Rotterdam kruis ik net na zonsopkomst de volgende brug; de van Brienenoord. Weer een mooi plaatje..


Ik wend de steven en rijd richting het oosten. Ik verwachtte dat de mist met het opkomen van de zon wel zou optrekken, maar dat valt tegen, en zo af en toe is het zicht behoorlijk beperkt. Ik passeer Bergambacht en Schoonhoven via de N210, en besluit daar het laatste stuk naar de brug bij Vianen over de Lekdijk te rijden. Ook hier weer mist.


Bij de molen bij Meerkerk stop ik een laatste keer om de benen te strekken, wat te eten en te drinken en om wederom een foto te maken. De lente gaat nu toch echt wel beginnen....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten