08 december 2011

Fotoritjes

Tijd niets geschreven in mijn blog. Druk, druk druk zullen we maar zeggen. Of misschien weinig zin. Of een combinatie van beide, dat kan ook natuurlijk. Gefietst heb ik wel de afgelopen maanden, dus daar lag het niet aan, maar er is tijdens die ritten gewoon te weinig voorgevallen, niet in positieve-  en gelukkig ook niet in negatieve zin. Vanwaar dan nu dit verhaal ? Welnu, dat zit zo.........................

Ik volg al een aantal jaren een opleiding op de Fotovakschool in Rotterdam. Leuke opleiding, en veel geleerd. Ik zit nu in het laatste lesjaar en daarin mag je zelf een vakrichting kiezen waarin je je verder wil specialiseren. Ik heb landschaps fotografie gekozen, ben daarmee al decennia mee bezig, maar ik heb geen zin om in een donkere studio urenlang met een model te liggen worstelen (hoewel..., nee ik dwaal af, en mijn vriendin leest mee).

Landschaps fotografie dus. Het onderwerp: ponten. Die kent iedere (lig)fietser wel. En ook een velomobilist komt ze regelmatig tegen. Zo ook ik. Ik ken die pontbazen redelijk goed. Vaak nors, soms bereid tot een praatje, maar nooit langer dan een paar minuten, want de andere oever doemt alweer op. Wat bezielt die pontmannen toch (want het zijn altijd mannen), om jarenlang van de ene- naar de andere oever te varen, vaak maar met anderhalve paardekop op het dek, alleen met de elementen.

Ponten in de elementen, daar wil ik een leuke serie van maken. En hoe rijd ik naar die ponten ? Met de Quest natuurlijk !! Fototoestel mee, ponten in de GPS en trappen maar. Al een aantal ponten bezocht de afgelopen weken, hieronder een bloemlezing:

Kop van 't Land, Beneden Merwede

Pont naar Brakel, aan de Merwede

Aan de overkant, bij Brakel
Dit is toch veel leuker dan klooien in een studio, zeg nou zelf. Wind, regen en treurigheid, en daar dan lekker in een knusse velomobiel doorheen rijden. Ik hoop op een natte winderige winter.

In maart moet ik de hele serie af hebben, en er zijn hier in de buurt genoeg ponten met eenzame pontbazen de vereeuwigen. wordt vervolgt dus....

5 opmerkingen:

 1. Een leuk idee Rob, hopelijk veranderen 'de elementen' nog voldoende de komende maanden om een gevarieerde fotocollectie te kunnen presenteren.

  Veel succes!

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie fotoos ! Vanwaar de beslissing om voor zwart/wit te kiezen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Stradaatje, bedankt voor je compliment. Je kan in zwart/wit veel meer aan een foto veranderen zonder dat het onnatuurlijk wordt. (en verder vond ik wel mooi ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de laatste foto echt mooi. Ik ben er nog niet uit of ik het autootje op die plek nou wel/niet "spannend" vind voor de foto.

  Succes met de opleiding.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Wim,
  Ik heb ook even gewerkt aan een versie zonder auto, maar daar werd de foto iets te leeg door.

  BeantwoordenVerwijderen