30 maart 2010

Opbergvakken in Quest

Al geruime tijd zwierven er allerlei spullen in mijn fiets. Deze objecten leidden vaak een duister bestaan in de donkere catacomben van mijn velomobiel. Vaak was ik ze al weken kwijt, of ontdekte ik de verloren voorwerpen bij toeval, wanneer ik op zoek was naar bijvoorbeeld een brillenkoker, of wat munten voor de pont.

Door van dit gezoek af te komen trachtte ik dit op te lossen door de rommel in losse zakjes op te bergen, met als gevolg dat diezelfde zakjes óók weer aan de wandel gingen. Geen succes dus. Nu wil het toeval dat ik uit hoofde van mijn werk regelmatig in aanraking kom met (onder andere) oude laptop tassen. Iedereen kent die tassen wel: veel vakken en handige opberg vakjes. Opbergvakjes..... Erg handig voor in een Quest.

En toen had ik het:
1. Men neme een oude laptop tas...


2. Haal de klep van deze tas af met schaar en mes. Het resultaat: een mooie vlakke etui met veel vakjes.


3. Maak een drietal aluminium haakjes met een tie-wrap gaatje en voorzie deze van dubbelzijdige tape.


4. Plak vervolgens het geheel in je fiets en gooi er alles in dat kan rammelen, schudden en hobbelen.

Ik heb deze map nu een aantal maanden in gebruik en hij bevalt prima.

5 opmerkingen:

 1. Erg mooi Rob,
  Ik ga dit zeker ook zo doen.

  Groet,

  Paul Dijs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem11:54

  Rob, als de zelfbouw afdeling van Ligfiets.net het weer doet zou ik willen vragen om deze daar zeker bij te zetten. Leuke en eenvoudige oplossing!
  Jack

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk ! Ga ik zeker doen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inmiddels je voorbeeld gevolgd en een laptoptasdeksel in Quali gelegd. Niet vastgemaakt overigens, gewoon achterin gedumpt.

  Het valt wel wat groot uit, dus weet niet of het een blijvertje is. Of ik moet meer gereedschap dingetjes meenemen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen