14 oktober 2005

Siliconen

Nu had ik dus een massief gipsen achterlicht. Maar omdat ik daar geen lampjes in kon bouwen en gips zo slecht licht doorlaat was ik er nog niet. Mijn doel was uiteindelijk het gieten van een polyesther achterlicht in giethars. Hiervoor moest ik eerst een gipsen model maken, uiteraard met een holle binnenkant. Van dit model wilde ik vervolgens een gietmal maken. Na wat rondgeneusd te hebben op internet vond ik een adres dat mij van de juiste spullen kon voorzien; Polyservice in Capelle a/d IJssel. Nadat ik de vriendelijke man aan de balie had uitgelegd wat ik wilde, ging ik met het volgende naar huis:
  • 1 kg siliconenrubber + 50 gr harder
  • 1 kg poly-pox epoxy + 500 gr harder
  • potje rode transparante pigment pasta
  • een weegschaal
  • een stel maatbekers
De siliconen rubber was erg prijzig, maar omdat het zo buigzaam is, is het in dit geval beter toepasbaar dan het goedkopere vloeibare rubber. Het potje rode kleurstof kocht ik om de epoxy te kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten