13 april 2006

Project knipperlicht: deel 3

Het fabriceren van de knipperlichten vordert gestaag. De afgelopen week bezig geweest met het gieten van de lamp-kapjes. Dat is een tijdrovend werk, want ik heb maar één gietmal. 's Avonds een beetje giethars aanmaken, lampje gieten en 24 uur wachten. Daarna de lamp uit de mal halen en de volgende gieten.

De lamp-kapjes ontdoe ik vervolgens van gietresten en bramen, waarna ze in de houten lampvoet gelijmd worden (weer een dag wachten). Vervolgens wordt het geheel afgewerkt met lakplamuur en komt er een kwastje grondverf op. Het aldus tot stand gekomen kwartet ziet er dan als volgt uit:



De volgende stap is het maken van de bevestigingsbeugel voor de lamp. Dit is een aluminium strip waarop de 1W Hi Power LED gemonteerd wordt. Ik heb het zo gepland dat de LED binnen de behuizing van de Quest valt, en door een klein zes milimeter klein gaatje naar buiten blikt. Hierdoor heb ik geen problemen met vocht. Bijkomend voordeel is dat er straks geen grote gaten in de Quest geboord hoeven te worden. De bevestiging is vrij simpel, getuige de foto's hieronder.







Let niet op de spartaanse uitrusting van het geheel; het gaat hier om een prototype.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten